اگر شما هم یک وبمستر وردپرسی باشید، یادگیری این آموزش یکی از مهمترین مراحل حرفه‌ای شدن در وردپرس می‌باشد؛ شما یک سایت دارید، شاید بخواهید آن را از دامنه‌ای به دامنه دیگر منتقل کنید (انتقال دامنه سایت در وردپرس) و یا سایت خود را از یک هاست به هاست دیگر انتقال دهید و شاید هم بخواهید یک بکاپ کلی از سایت خود داشته باشید تا در صورت نیاز به راحتی آن را جایگزین نسخه آخر سایت خود کنید؛ تمام این موارد را می‌توانید با آموزش انتقال دستی سایت وردپرسی فرا بگیرید.

 

آموزش انتقال دستی سایت وردپرسی

first transfer wordpress site
آموزش انتقال دستی سایت وردپرسی

در ابتدای امر، ذکر این نکته لازم و ضروری است که باید تمام مراحل را تک تک و به ترتیب انجام دهید تا به نتیجه دلخواه برسید؛ البته در مواردی هم لازم است از مرحله ای گذر کنید و این را به شما خواهیم گفت. مثلاً برخی مراحل در زمانیکه شما می‌خواهید سایت خود را از دامنه‌ای به دامنه دیگر منتقل کنید با زمانیکه می‌خواهید هاست خود را تغییر دهید متفاوت است. نگران نباشید و در ادامه آموزش به آنها خواهیم رسید و شما را مرحله به مرحله راهنمایی خواهیم کرد.

 

پیش‌نیاز آموزش انتقال دستی سایت وردپرسی

second transfer wordpress site
آموزش انتقال دستی سایت وردپرسی

برای فراگیری این آموزش نیاز به دانش خیلی زیادی نیست، همین که کمی با کار کردن نرم افزارهای FTP (آموزش ftp)، وردپرس، هاست و دیتابیس phpmyadmin آشنا باشید، کافیست. البته ما هم تا حد امکان مرحله به مرحله توضیح خواهیم داد تا مشکلی برای شما ایجاد نشود و به راحتی بتوانید این آموزش را یاد بگیرید.

 

نکات آموزش انتقال دستی سایت وردپرسی

third transfer wordpress site
آموزش انتقال دستی سایت وردپرسی

فرض می‌کنیم شما یک سایت با کلی محتوا دارید و می‌خواهید آن را به هاست یا دامنه‌ای دیگر منتقل کنید، باید ابتدا بدانید که قرار است فایل‌های قالب و وردپرس را انتقال دهیم اما با فایل‌های اصلی وردپرس کاری نداریم و فقط برخی از آنها را منتقل خواهیم کرد.

همچنین برای انتقال سایت نیاز است از دیتابیس که وظیفه اصلی نگهداری و ارائه اطلاعات سایت را برعهده دارد، یک بکاپ بگیریم و آن را نیز منتقل کنیم.

توجه داشته باشید که در هنگام انتقال سایت ما یک وردپرس جدید را نصب خواهیم کرد و فقط تعدادی از فایل‌ها را از وردپرس قبلی به وردپرس جدید می‌آوریم.

پوشه‌ای که از وردپرس قبلی به وردپرس جدید منتقل می‌شود، پوشه wp-content می‌باشد که برای رسیدن به آن می‌توانید به مسیر زیر در هاست بروید:

File Manager > Public_html > wp-content

 

شروع آموزش انتقال دستی سایت وردپرسی

 

در مرحله اول انتقال دستی سایت وردپرسی باید پیوندهای یکتای سایت قدیمی خود را بر روی پیش‌فرض قرار دهید، در صورتیکه این مرحله را انجام ندهید، حتماً پس از انتقال در زمان باز کردن نوشته‌ها، رسانه‌ها، محصولات و… با خطای ۴۰۴ مواجه خواهید شد. پس برای شروع انتقال سایت در وردپرس وارد مسیر پیشخوان وردپرس > تنظیمات > پیوندهای یکتا شده و تنظیمات پیوند یکتا (لینک یکتا) را بر روی پیش‌فرض قرار دهید.

fourth transfer wordpress site
آموزش انتقال دستی سایت وردپرسی

اکنون وارد هاست خود شوید و به مسیر File Manager > Public_Html بروید؛ باید پوشه wp-content را در محلی خاص مانند کامپیوتر خود کپی کنید. به علت بالا بودن حجم این پوشه بهتر از برای این انتقال از نرم افزار Ftp کمک بگیرید.

دلیل حجم بالای پوشه wp-content چیست؟

این پوشه شامل تمام فایل‌های قالب و افزونه‌های سایت شما می‎‌باشد و هر سایت نسبت به کارایی آن دارای فایل‌ها و افزونه‌های متعددی است که قسمتی از حجم سایت را در بر می‌گیرند.

بعد از انتقال کامل پوشه مورد نظر نوبت به کپی گرفتن از دیتابیس می‌رسد؛ اگر نمی‌دانید چه دیتابیسی با چه یوزرنیم و پسوردی روی سایت شما قرار گرفته است، کافیست به مسیر هاست File Manager > Public_Html بروید و روی فایل wp-Config.php کلیک راست کنید و Edit را بزنید، سپس می‌توانید دیتابیس، نام کاربری و رمز آن را در این فایل ببینید.

export transfer wordpress site
آموزش انتقال دستی سایت وردپرسی

اکنون وارد هاست خود شوید و بر روی PhpMyAdmin کلیک نمایید، نام کاربری و رمز عبور دیتابیس خود را در کادر ظاهر شده وارد کنید و وارد PhpMyAdmin سایت خود شوید؛ دیتابیس سایت خود را با یک کلیک بر روی نام آن انتخاب نمایید، از منوی بالای صفحه بر روی Export کلیک کنید و در صفحه باز شده بر روی Go کلیک کنید تا فایل دیتابیس مورد نظر شما را برای دانلود آماده کند، آن را در کنار پوشه wp-content در کامپیوتر خود نگه دارید.

اگر با طرز کار دیتابیس و PhpMyAdmin آشنایی ندارید می‌توانید “آموزش مدیریت دیتابیس وردپرس” را مطالعه نمایید، در آن مقاله به صورت مفصل درباره PhpMyAdmin صحبت کرده‌ایم.

 

ویرایش اطلاعات دیتابیس برای انتقال دستی سایت وردپرسی

اکنون می‌خواهیم اطلاعات دیتابیس را با اطلاعات محل جدید انتقال سایت مطابقت دهیم، خب ذکر دو نکته اینجا مهم است:

  • در صورتیکه قصد انتقال سایت خود از هاستی به هاست دیگر را بدون تغییر دامنه سایت دارید، لازم نیست این مرحله را انجام دهید.
  • در صورتیکه قصد انتقال سایت از هاستی به هاست دیگر با دامنه‌ای جدید (انتقال سایت از دامنه قدیمی به دامنه جدید) و یا فقط انتقال سایت از دامنه‌ای به دامنه‌ای دیگر در همان هاست و یا انتقال سایت از لوکال به هاست را دارید، مراحل زیر را باید به ترتیب انجام دهید.

 

نکته: برای تغییر و مطابقت اطلاعات دیتابیس با محل جدید، ابتدا فایل دانلود شده دیتابیس را که در مرحله قبل از هاست دریافت کردید با نرم افزار NotePad++ باز کنید و برای تغییر اطلاعات نیز از ابزارهای Find و Replace استفاده نمایید و در آخر فایل را با تغییرات جدید ذخیره نمایید.

 

تغییرات لازم در دیتابیس برای انتقال دستی سایت وردپرسی

fifth transfer wordpress site
آموزش انتقال دستی سایت وردپرسی

فایل دیتابیس با پسوند .sql را در notepad++ باز کنید:

  • اگر قصد انتقال سایت از لوکال هاست به هاست آنلاین با دامنه‌ای خاص را دارید، در دیتابیس آدرس نصب سایت در لوکال را به آدرس دامنه مورد نظرتان تغییر دهید برای مثال آدرس سایت شما در لوکال به صورت http://127.0.0.1/site می‌باشد که باید آن را به دامنه مورد نظر به صورت http://YourDomain.com تغییر دهید.
  • در صورتیکه قصد انتقال سایت وردپرسی خود از دامنه‌ای به دامنه دیگر را دارید (چه هاست را تغییر دهید و چه هاست را تغییر ندهید) باید دامنه‌های قدیمی را به دامنه‌های جدید تغییر دهید: http://OldSite.com > http://NewSite.com
  • و در نهایت در صورتیکه فقط قصد انتقال سایت وردپرسی از هاستی به هاست دیگر و بدون تغییر دامنه را دارید، از انجام این مرحله گذر کنید.

 

راه‌اندازی سایت جدید با اطلاعات قبلی در محل جدید

sixth transfer wordpress site
آموزش انتقال دستی سایت وردپرسی

در ابتدای این مقاله اشاره کردیم که یک وردپرس جدید را در محل جدید نصب می‌کنیم و فقط تعدادی فایل را جایگزین می‌کنیم. اکنون وقت آن رسیده است که در محل جدیدی که می‌خواهید سایت جدید خود را راه‌اندازی نمایید.

نکته خیلی مهم: در هنگام نصب وردپرس باید به پیشوند جداول وردپرس توجه کنید و آن را دقیقاً مانند پیشوند جدول سایت قبلی خود وارد نمایید. مثلاً اگر پیشوند جداول وردپرس قبلی شما wpnew_ بوده باشد، باید هنگام نصب وردپرس جدید هم wpnew_ را به عنوان پیشوند جداول وردپرس خود وارد نمایید و اگر پیشوند جداول سایت قبلی شما همان پیش‌فرض وردپرس یعنی wp_ بود، هنگام نصب وردپرس جدید نیازی به تغییر این گزینه نیست!

برای اینکه متوجه شوید پیشوند جداول سایت قبلی شما چه بوده؟ به مسیر هاست و phpmyadmin سایت قبلی خود بروید و فایل‌های دیتابیس قبلی خود را مشاهده نمایید، تصویر زیر نشان می‌دهد که پیشوند جداول وردپرسی سایت مورد نظر همان پیشوند پیش‌فرض وردپرس یعنی wp_ می‌باشد.

 

حالا به ادامه آموزش انتقال دستی سایت وردپرسی توجه نمایید؛ وردپرس را به طور کامل نصب کنید (تا مرحله وارد کردن نام کاربری و رمز عبور پیشخوان وردپرس جدید – لازم نیست وارد پیشخوان شوید).

در حال حاضر شما یک سایت وردپرسی جدید را راه اندازی کرده‌اید. در صورتیکه با نصب وردپرس آشنایی ندارید، مقاله “آموزش نصب وردپرس” را مطالعه نمایید.

بعد از نصب و راه اندازی وردپرس جدید وارد فایل منیجر هاست جدید شوید و پوشه wp-content جدید را حذف نمایید.

سپس وارد نرم افزار Ftp شوید و پوشه wp-content قبلی را که در کامپیوتر خود کپی کرده بودید، به هاست جدید و به جای wp-content حذف شده، انتقال دهید.

 

درون ریزی اطلاعات دیتابیس در محل جدید

این مرحله یکی دیگر از مراحل مهم انتقال دستی سایت وردپرسی از هاستی به هاست دیگر می‌باشد. اکنون باید دیتابیس قبلی را وارد هاست و PhpMyAdmin جدید کنیم. حالا یک مشکل جدید وجود دارد، ما هنگام نصب وردپرس جدید یک دیتابیس جدید ساختیم که دارای جداولی برای وردپرس جدید می‌باشد. اکنون باید این جداول را حذف کنیم تا بتوانیم جداول قبلی را درون ریزی کنیم.

sixth 1 transfer wordpress site
آموزش انتقال دستی سایت وردپرسی

اکنون وارد محیط phpmyadmin شوید و روی تب structure کلیک کنید تا تمام جداول را به شما نمایش دهد. اکنون تمام جداول را انتخاب نمایید و در پایین جداول گزینه With Selected را روی Drop قرار دهید و روی دکمه Go کلیک کنید، اخطار حذف جداول را تأیید نمایید تا تمام جداول حذف شوند و محیط دیتابیس آماده درون ریزی دیتابیس قبلی شود.

import transfer wordpress site
آموزش انتقال دستی سایت وردپرسی

در قسمت منو بر روی تب Import کلیک کنید، فایل دیتابیس خود را با فرمت .sql یا .zip آپلود نمایید و منتظر باشید تا عملیات درون ریزی تکمیل شود. اگر حجم دیتابیس شما زیاد باشد ممکن است این عملیات چند دقیقه‌ای طول بکشد.

در آخر در صورتیکه عملیات به درستی انجام شده باشد، پیغام درون ریزی را با رنگ سبز به شما اعلام می‌کند و در صورتیکه خطایی در درون ریزی دیتابیس به وجود آمده باشد، آن خطا را با رنگ قرمز اعلام می‌کند و باید پس از رفع خطا دوباره درون ریزی را انجام دهید.

 

خب اکنون دیتابیس قبلی شما به درستی درون ریزی شده است، حالا می‌خواهیم وارد سایت شویم اما قبل از آن کش مرورگر خود را به طور کامل خالی کنید:

  1. برای اینکار در منوی مرورگر موزیلا فایرفاکس مسیر زیر را دنبال کنید:

History > Clear Recent History

در پنجره باز شده تمام موارد را تیک بزنید (علی الخصوص cache) و بر روی دکمه clear cache بزنید. اکنون کش مرورگر شما به طور کامل خالی شده است.

  1. برای خالی کردن کش مرورگر کروم نیز مطابق راهنمای زیر و تصاویر عمل کنید:
chrome transfer wordpress site
آموزش انتقال دستی سایت وردپرسی

بر روی سه نقطه تنظیمات مرورگر کلیک کنید، گزینه More Tools و سپس Clear Browsing Data را انتخاب نمایید؛ در صفحه باز شده همه موارد را تیک بزنید و روی دکمه Clear Data کلیک نمایید و صبر کنید تا کش مرورگر خالی شود.

 

تنظیمات وردپرس پس از انتقال دستی سایت وردپرسی

اکنون به انتهای مراحل آموزش انتقال دستی سایت وردپرس رسیده‌ایم و باید وارد پیشخوان مدیریت سایت شویم و تنظیماتی را انجام دهیم. این نکته را به یاد داشته باشید که اکنون شما باید با نام کاربری و رمز خودتان در سایت قبلی وارد سایت جدید شوید نه با نام کاربری و رمزی جدیدی که هنگام نصب وردپرس جدید انتخاب کرده‌اید؛ پس با نام کاربری و رمز قبلی خود وارد کنترل پنل سایت خود شوید.

login transfer wordpress site
آموزش انتقال دستی سایت وردپرسی

پس از وارد شدن به محیط پیشخوان، می‌توانید وارد مسیر تنظیمات > پیوندهای یکتا شوید و آن را مطابق تنظیمات قبلی خود مجدداً فعال کنید. توجه داشته باشید که اگر سایت خود را بدون تغییر دامنه به هاست جدید منتقل کردید باید پیوندهای یکتا دقیقاً مانند حالت قبلی سایت باشد در غیر این صورت در برخی موارد موتورهای جستجو نمی‌توانند وارد سایت شما برای ایندکس کردن صفحات سایت شوند. پس پیوندهای یکتا را دقیقاً مانند پیوندهای یکتای اولیه در سایت قبلی تنظیم و فعال نمایید.

وارد افزونه‌ها شوید و از تنظیمات آنها و فعال بودن آنها مطمئن شوید.

تصاویر و رسانه‌های سایت و آدرس‌های آنها را نیز بررسی کنید تا در این بین مشکلی بوجود نیامده باشد و همه چیز به درستی کار کند.

 

راه‌های دیگر انتقال سایت به هاست و یا دامنه دیگر

مقاله آموزش انتقال دستی سایت وردپرسی به صورت مفصل و کامل برای شما شرح داده شد، اما باید بدانید که این روش، تنها روش انتقال سایت وردپرسی نیست و راه‌های دیگری نیز برای اینکار وجود دارد. برای مثال افزونه‌هایی برای این مورد طراحی شده‌اند که به راحتی سایت شما را از هاستی به هاست دیگر و از دامنه‌ای به دامنه دیگر منتقل می‌کنند؛ البته هیچ کدوم از این راه‌ها عاری از خطا نخواهند بود.

another transfer wordpress site
آموزش انتقال دستی سایت وردپرسی

همچنین اکثر شرکت‌های هاستینگ انتقال سایت شما را به هاست خودشان به رایگان انجام می‌دهند؛ برای مثال اگر شرکت نت افراز که یکی از معتبرترین و بهترین شرکت‌های میزبانی سایت در ایران است را میزبان خود انتخاب کرده باشید، انتقال سایت شما را به درستی و کامل و رایگان انجام خواهند داد.

در ادامه تعدادی از افزونه‌هایی که توانایی انتقال سایت از هاستی به هاست دیگر را دارند برای شما نام می‌بریم:

Duplicator

Wp Clone

ریدایرکت ۳۰۱ را فراموش نکنید!

redirect transfer wordpress site
آموزش انتقال دستی سایت وردپرسی

در صورتیکه سایت خود را از دامنه‌ای به دامنه دیگر منتقل کردید، برای اینکه سئو سایت قبلی خود را روی دامنه جدید خود حفظ نمایید، بهتر است از ریدایرکت ۳۰۱ استفاده نمایید. البته این کار کاملاً اختیاری است؛ همچنین توجه داشته باشید اگر قرار است از دامنه قبلی خود برای سایتی دیگر استفاده نمایید، ریدایرکت ۳۰۱ دیگر قابل توجیه نیست و باید دوباره بر روی سئو سایت خود با دامنه جدید کار کنید.

 

یک بکاپ کامل

backup transfer wordpress site
آموزش انتقال دستی سایت وردپرسی

در صورتیکه آموزش انتقال دستی سایت وردپرسی را تا مرحله Export دیتابیس سایت قبلی خود انجام داده باشید و در کامپیوتر خود ذخیره کرده باشید، شما یک بکاپ کامل از اطلاعات سایت خود دارید و می‌توانید هر زمانی که لازم بود دوباره آن را بر روی سایت خود اعمال کنید. فقط مطمئن شوید که هم پوشه کامل wp-content و هم فایل database سایت قبلی خود را در محلی امن در کامپیوتر خود ذخیره کرده‌اید!

 

سخن آخر

slid 11

مقاله آموزش انتقال دستی سایت وردپرسی در اینجا به پایان می‌رسد اما ممکن است در هنگام انجام مراحل با خطاهایی مواجه شوید که می‌تواند به علت‌های مختلفی اعم از اشتباه در انجام مراحل انتقال، مشکلات سرور، مشکلات کدنویسی قالب، کندی سرعت اینترنت و… ایجاد گردد؛ در صورتیکه با مشکلی یا خطایی مواجه شدید در قسمت نظرات همین آموزش اعلام کنید تا بررسی و حل شود.

همچنین لازم به ذکر است که مقاله آموزش انتقال دستی سایت وردپرسی تنها جنبه آموزشی دارد و سایت اینترنتی آی‌پلاس هیچگونه مسئولیتی را در قبال مشکلات پیش آمده در هنگام انتقال سایت شما را نمی‌پذیرد و فقط می‌تواند پس از بررسی راه حلی را به شما اعلام نماید و یا با درخواست پشتیبانی سایت خود، مراحل انتقال را به کارشناسان آی‌پلاس بسپارید.

برای ارسال درخواست پشتیبانی فروشگاه اینترنتی خود به صفحه پکیج پشتیبانی فروشگاه اینترنتی سیترانت و برای پشتیبانی سایر وب‌سایت‌ها به صفحه پشتیبانی سایت آی‌پلاس مراجعه نمایید.

در صورتیکه از مقاله آموزش انتقال دستی سایت وردپرسی بهره کافی را برده‌اید، جهت حمایت از ما علاوه بر دادن امتیاز، از طریق دکمه‌های اشتراک گذاری برای دوستان خود در شبکه‌های مجازی نیز ارسال نمایید. با تشکر

دیدگاه (2)

  • Avatar of میزبانی وب
    میزبانی وب ۱۳۹۷/۱۲/۱۱ پاسخ

    ممنون اطلاعات ارزشمندی بود

    • Avatar of مدیر سایت
      مدیر سایت ۱۳۹۷/۱۲/۱۲ پاسخ

      درود و ممنون از شما؛ خوشحالیم که راضی کننده بود.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *